LATIHAN

                                                                       

Nama:Muhamad Syauqi Bin Shahrunizam
Kelas:DPIH 4B
Kad Matriks:DPH201924474
(Semester 4)


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Dihalaman ini saya dan rakan saya akan menerangkan tentang Program latihan pengendalian makanan dan latihan berkaitan di MuslimBrownies Enterprise








Kredit Kepada :Scalar CS

Link Video : https://youtu.be/wF2ma8rjEtI


5.0 LATIHAN


5.1.1 PROGRAM LATIHAN PENGENDALI MAKANAN


5.1.2 OBJEKTIF

Memastikan setiap kakitangan mendapat latihan yang sepatutnya.


5.1.3 SKOP

Semua pekerja. 


5.1.4 TANGGUNGJAWAB

 Pengurus pentadbiran dan Semua perkerja di MuslimBrownies Enterprise.


5.1.5 PROSEDUR

1. Pengurusan pentadbiran haruslah menyediakan dan memastikan

setiap pekerja yang terlibat dengan aktiviti pengendalian

makanan menghadiri kursus Latihan Pengendali Makanan

(LPM) yang diiktiraf oleh KKM.


2.Pengurusan pentadbiran juga hendaklah merancang dan

menjalankan latihan-latihan dalaman seperti kaedah menimbang

makanan mentah, kaedah pencucian tangki dan sebagainya.


3.Setiap latihan dan kursus-kurus latihan yang dijalankan hendaklah

di rekodkan dalam Rekod Kehadiran.

Comments

Popular posts from this blog

PROFIL SYARIKAT DAN POLISI PENGURUSAN KESELAMATAN MAKANAN

KAWALAN PENGANGKUTAN DAN PEREDARAN

PENGENDALI MAKANAN